Nyáron kevés jobb dolgot tudunk elképzelni a hideg gyümölcsleveseknél, pláne ha még főzni sem kell. A málnakrémleves pont ilyen, hiszen mindössze 5 perc alatt kész.
Amikor a málnának szezonja van legszívesebben reggel, délben és este is azt ennénk. A málna egyébként nagyon egészséges, kár lenne hagyni, hogy a főzés során elveszítse hasznos tápanyagait, így a legjobb, ha turmixoljuk és semmi baja nem esik a vitaminoknak.
A finom és egészséges málnából percek alatt kész a krémleves, amelyet joghurttal és tejszínnel is sűríthetünk. Szerintünk jól behűtve az igaz, így fogyasztás előtt érdemes egy-két órát a hűtőben hagyni. Ha pedig egy kissé extrább és laktatóbb fogásra vágyunk tálaljuk túrógombócokkal.
Édes, de mellette kissé fanyar, csodálatos nyári fogás.
30 dkg málna
4 dl tej
2 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor
A málnát tegyük egy lábosba, öntsük rá a tejet és adjuk hozzá a cukrot. Egy botmixerrel turmixoljuk össze. Nem baj, ha kissé darabos, attól függően, hogy ki, hogy szereti úgy krémesítse. Ha kész, adjuk hozzá a tejszínt, keverjük össze.
Ha minden hozzávalót a hűtőből veszünk elő, akkor arra sem kell várnunk, hogy a leves lehűljön.
Ha néhány menta levelet is a levesbe teszünk, még frissítőbb lesz a málnakrémleves íze.
Borítókép forrása: cookpad
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…