Nyáron kevés jobb dolgot tudunk elképzelni a hideg gyümölcsleveseknél, pláne ha még főzni sem kell. A málnakrémleves pont ilyen, hiszen mindössze 5 perc alatt kész. 

Amikor a málnának szezonja van legszívesebben reggel, délben és este is azt ennénk. A málna egyébként nagyon egészséges, kár lenne hagyni, hogy a főzés során elveszítse hasznos tápanyagait, így a legjobb, ha turmixoljuk és semmi baja nem esik a vitaminoknak.

A finom és egészséges málnából percek alatt kész a krémleves, amelyet joghurttal és tejszínnel is sűríthetünk. Szerintünk jól behűtve az igaz, így fogyasztás előtt érdemes egy-két órát a hűtőben hagyni. Ha pedig egy kissé extrább és laktatóbb fogásra vágyunk tálaljuk túrógombócokkal.

Édes, de mellette kissé fanyar, csodálatos nyári fogás.

rasberry 2812469 1280

Hozzávalók

30 dkg málna
4 dl tej
2 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor

A málnát tegyük egy lábosba, öntsük rá a tejet és adjuk hozzá a cukrot. Egy botmixerrel turmixoljuk össze. Nem baj, ha kissé darabos, attól függően, hogy ki, hogy szereti úgy krémesítse. Ha kész, adjuk hozzá a tejszínt, keverjük össze.

Ha minden hozzávalót a hűtőből veszünk elő, akkor arra sem kell várnunk, hogy a leves lehűljön.

Ha néhány menta levelet is a levesbe teszünk, még frissítőbb lesz a málnakrémleves íze.

Borítókép forrása: cookpad

Hirdetés: