Fotó: Cuisine Fled
Ennek a fogásnak mindössze 10 perc az elkészítési ideje: a garlic bread fokhagymás fűszervajjal és pihe-puha bagettel készül, és sokkal finomabb, mint a boltban kapható kész péksütemények.
A garlic bread, azaz a fokhagymás-vajas bagett ínycsiklandóan ropogós és fűszeres, amit melegen a legjobb tálalni. (Igaz, egyébként sem marad ideje kihűlni!)
A bagettet természetesen mi magunk is csinálhatjuk hozzá, ám úgy értelemszerűen sokkal több időbe telik majd az étel elkészítése.
Egy tálban elkészítjük a fűszervajat: a puha vajat alaposan kikeverjük a reszelt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a reszelt parmezánnal és a citromhéjjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A bagettet merőlegesen felvágjuk, és mindkét felüket alaposan bekenjük a fűszervajjal. Jusson mindenhova, mert ahol nem fedi be, ott megéghet a bagett!
A megkent bagettfeleket tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, ha pedig van grillfokozat a sütőnkön, akkor inkább azt használjuk.
10 perc alatt meg is sül a fokhagymás-fűszervajas bagett, amely után nincs is más dolgunk, mint melegében elfogyasztani.
Jó étvágyat hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…