Fotó: Southern Living
A grillezett görögdinnye elsőre talán furán hangzik, pedig a különféle húsok és zöldségek mellett a lédús és egészséges gyümölcsnek is helye van a grillen.
A lángos és a főtt kukorica mellett a nyár legnépszerűbb eledele a görögdinnye. Mivel a víztartalma nagyon magas (80 százalék), szomjoltásra is kiválóan alkalmazható, ráadásul vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, tele van például A-, B-, C-vitaminnal, az ásványi anyagok közül pedig megtalálható benne többek között a cink, a foszfor, a szelén, a kálium, a magnézium és a folsav.
A grillezett változat mély és füstösebb ízvilágú, mint a friss gyümölcs, és remekül mennek hozzá a különféle fűszerek. Természetesen önmagában is remekül grillezhető, hiszen a dinnyében lévő cukor a forró grillrácson pár perc alatt megkaramellizálódik, felerősítve ezzel a gyümölcs zamatát.
A dinnyét 1 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.
Egy kisebb tálban a cukor, a lime héját és a paprikát összekeverjük, majd megszórjuk vele a dinnyeszeleteket.
A dinnyeszeletek mindkét oldalát 2-3 percig grillezzük.
Lime-szeletekkel tálaljuk, megszórhatjuk morzsolt feta sajttal, vagy rakhatunk rá egy kis görög joghurtot, de természetesen magában is elfalatozhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…