Fotó: Southern Living
A grillezett görögdinnye elsőre talán furán hangzik, pedig a különféle húsok és zöldségek mellett a lédús és egészséges gyümölcsnek is helye van a grillen.
A lángos és a főtt kukorica mellett a nyár legnépszerűbb eledele a görögdinnye. Mivel a víztartalma nagyon magas (80 százalék), szomjoltásra is kiválóan alkalmazható, ráadásul vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, tele van például A-, B-, C-vitaminnal, az ásványi anyagok közül pedig megtalálható benne többek között a cink, a foszfor, a szelén, a kálium, a magnézium és a folsav.
A grillezett változat mély és füstösebb ízvilágú, mint a friss gyümölcs, és remekül mennek hozzá a különféle fűszerek. Természetesen önmagában is remekül grillezhető, hiszen a dinnyében lévő cukor a forró grillrácson pár perc alatt megkaramellizálódik, felerősítve ezzel a gyümölcs zamatát.
A dinnyét 1 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.
Egy kisebb tálban a cukor, a lime héját és a paprikát összekeverjük, majd megszórjuk vele a dinnyeszeleteket.
A dinnyeszeletek mindkét oldalát 2-3 percig grillezzük.
Lime-szeletekkel tálaljuk, megszórhatjuk morzsolt feta sajttal, vagy rakhatunk rá egy kis görög joghurtot, de természetesen magában is elfalatozhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…