Fotó: BBC
A gyömbéres-mézes sült répa igazi csemege: kiváló köret húsok mellé, de önmagában elfalatozva is nagyon ízletes.
A sárgarépa rendkívül változatosan felhasználható alapanyag, tehetjük levesbe, mártásba, salátába, süteménybe, készülhet belőle krémleves, mártogatós és köret is. A narancssárga gyökérzöldség egyik legegyszerűbb és legfinomabb felhasználási módja a sütőben készült fűszeres verzió: elég csak megtisztítani a répát, kedvünk szerint fűszerezni, majd semmi más dolgunk nincs, csupán a jénait/tepsit betolni a 180 fokra előmelegített sütőbe, és hagyni hogy készre süljön a finomság.
A közelgő ünnepekre gondolva karácsonyi, melengető fűszerekkel dobtuk fel a zsenge répákat.
A sárgarépát megpucoljuk, a nagyobb darabokat felvágjuk három-négy centis hasábokra.
Mézet csorgatunk rá, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, ízlés szerint sóval és borssal. Kettévágjuk a narancsot, majd ráfacsarjuk a levét. 15 percig állni hagyjuk a répákat a mézes-gyömbéres-narancsos pácban.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe felsorakoztatjuk a répákat, majd 180 fokra előmelegített tepsibe toljuk, és 20-30 perc alatt készre sütjük a répákat. Önmagában is nagyon finom, húsok mellé, köretként is kínálhatod, vagy akár mártogatóst is készíthetsz hozzá. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…