tonhalkrém
Fotó: Easy Peasy Creative Ideas

A tonhalkrém egy tipikus lusta recept, de nincs ezzel semmi baj, néha pont ilyenre van szükségünk.

A rohanós reggeleket senkinek sem kell bemutatnunk: szól az ébresztő, kipattanni az ágyból, felöltözni, elkészülni, és még gyors enni is valamit. Na ilyenkor jön jól az előző este elkészített és lehűtött tonhalkrém, amit már csak egy kenyérre vagy pirítósra kell felkennünk, egy-két zöldség, és már kész is a finom és gyors reggeli.

Ha egy picivel több időnk van, és nem hajt minket annyira a tatár, akkor a lentebb említett alapanyagokon túl, főzzünk meg egy tojást és törjük hozzá a krémhez, mert még finomabb és táplálóbb lesz.

tonhalkrém | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Arla

Hozzávalók

  • 2 doboz tonhal (konzerv)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors

A tonhalat csepegtessük le, tegyük egy kisebb tálba, és villával törjük picit össze.

Tegyük hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a majonézt, a mustárt és a citrom frissen facsart levét.

Jöhet hozzá a tejföl, majd ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.

A végén tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet.

Keverjük össze jól, majd rakjuk a hűtőbe estére, hogy alaposan összeérjenek az ízek, reggel pedig már kenyérre kenve fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ] 

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: