A karácsonyi és szilveszteri lakmározások után eljön az újévi fogadalmak időszaka. Nem véletlenül kerül előkelő helyre a fogyókúra és a felesleges kilóktól való megszabadulás ilyenkor. Ha pedig nem elsődleges cél a fogyás, akkor is jól jön, ha egy ideig könnyen emészthető ételekkel kényeztetjük gyomrunkat.

Itt az ideje visszatérni a normális kerékvágásba, vegyünk sorra két gyomorkényeztető ételt, ami jól jöhet, ha túlettük magunkat az elmúlt napokban. Ha pedig ügyesek voltunk és nem ettük túl sokat az ünnepek alatt sem, akkor is jól jöhetnek ezek a receptek.

Lássuk!

Uborkakrémleves

Hozzávalók

  • 1 közepes uborka
  • fél kg burgonya
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál aprított kapor
  • bors

A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Meghámozzuk az uborkát, majd hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk és feldaraboljuk. 1 liter vízbe sót és borsot teszünk, és fedő alatt 20 perc alatt megfőzzük a burgonyát. A főtt burgonyát áttörtjük, a főzőlevet pedig félretesszük.

A burgonyapürét visszatesszük a fazékba, öntünk rá egy kis főzőlevet, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a finomra vágott hagymát, a felkockázott uborkát, és jól összekeverjük. Lassú tűzön 10 percig főzzük, majd ha valamelyest kihűlt, összeturmixoljuk. Ha kész, hintsünk a tetejére aprított kaprot. Attól nemcsak guszta lesz, de az ízét is megdobja!

Almás-gombás saláta

Hozzávalók

  • 3 piros alma
  • 20 dkg csiperke
  • 1 zellergumó
  • 1 endívia
  • 10 dkg morzsolt, főtt kukorica
  • citromlé

Az öntethez:

  • 1 tojás
  • 1 dl joghurt
  • másfél dl olaj
  • citromlé
  • bors

A meghámozott almát, a megmosott csiperkét vékony szeletekre vágjuk, egy tálba helyezzük, és meglocsoljuk a citromlével. A meghámozott zellert felkockázzuk, az endíviát pedig vékony szeletekre vágjuk. Ezeket hozzáadjuk az almához és a gombához, a felaprított dióval és kukoricával egyetemben. Az öntethez a hozzávalókat összeturmixoljuk, majd a salátára öntve jól összekeverjük. Voilá, kész is egy egészséges ebéd vagy vacsi!

 

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hagyományos magyar receptek, amelyeket érdemes otthon kipróbálni

A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…

2 hét ago

Konyhaberendezés a hatékony főzéshez

Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…

4 hét ago

TP-Link Deco Mesh XE75: Az új generációs hálózat otthon és irodában

A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…

1 hónap ago

TP-Link Deco BE65: A hálózatok új szintje otthon és irodában

A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…

1 hónap ago

TP-Link Deco X10: Az otthoni Mesh Wi-Fi új korszaka

Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…

1 hónap ago

TP-LINK DECO X60: A TÁGAS OTTHONOK IDEÁLIS MESH MEGOLDÁSA

A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…

1 hónap ago