Ha valamilyen különleges halra vágynál, de sokallod a lazac árát, akkor a pisztráng a neked való hal. Ízben semmiben sem marad alul, ráadásul még egyszerű is elkészíteni. Mutatjuk, hogyan hozhatod ki belőle a maximumot!
A pisztráng az egyik legfinomabb halféle Magyarországon. Mindezek mellet rendkívül egészséges is, a halak húsa ugyanis általában véve laza szerkezetű, így könnyen emészthető étel. A pisztráng a lazaccal tartozik egy családba: mindkettő fehérjében, esszenciális zsírsavakban A-vitaminban, B12-vitaminban és D-vitaminban is gazdag.
És a legjobb, hogy nem kell túlcifrázni: pár karika citrom, némi fokhagyma, egy kis kapor és már kész is a mennyei halétel!
A szárazra törölt halakat beirdaljuk és jó alaposan besózzuk, majd félretesszük picit. Nincs is más hátra, mint megtömködni a halacskák belsejét. Mivel két pisztrángunk van, kettéosztjuk a kaprot, a petrezselymet és a fokhagymákat, majd ezekkel megpakoljuk. Jöhet rá még egy kis só, bors, majd egy olajjal kikent tepsiben 175 fokon kb. 20 percig sütjük. Azonnal tálalhatjuk a ropogósra sült halat!
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…