Ha valamilyen különleges halra vágynál, de sokallod a lazac árát, akkor a pisztráng a neked való hal. Ízben semmiben sem marad alul, ráadásul még egyszerű is elkészíteni. Mutatjuk, hogyan hozhatod ki belőle a maximumot!

A pisztráng az egyik legfinomabb halféle Magyarországon. Mindezek mellet rendkívül egészséges is, a halak húsa ugyanis általában véve laza szerkezetű, így könnyen emészthető étel. A pisztráng a lazaccal tartozik egy családba: mindkettő fehérjében, esszenciális zsírsavakban A-vitaminban, B12-vitaminban és D-vitaminban is gazdag.

És a legjobb, hogy nem kell túlcifrázni: pár karika citrom, némi fokhagyma, egy kis kapor és már kész is a mennyei halétel!

Hozzávalók

  • 2 pisztráng
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2  citrom
  • 2 dundi fokhagyma
  • só, bors, olaj

A szárazra törölt halakat beirdaljuk és jó alaposan besózzuk, majd félretesszük picit. Nincs is más hátra, mint megtömködni a halacskák belsejét. Mivel két pisztrángunk van, kettéosztjuk a kaprot, a petrezselymet és a fokhagymákat, majd ezekkel megpakoljuk. Jöhet rá még egy kis só, bors, majd egy olajjal kikent tepsiben 175 fokon kb. 20 percig sütjük. Azonnal tálalhatjuk a ropogósra sült halat!

Hirdetés: