Már rég áhítoztunk a hagyományos, békebeli sóskaleves ízére, úgyhogy éppen itt volt az ideje, hogy engedjünk a kísértésnek, és elkészítsük. A leves szerintünk nagyon finom – természetesen annak, aki szereti a sóskát.
A sóska savanykás ízvilága már gyerekként is magával ragadott minket, a spenóttal ellentétben ugyanis kifejezetten kedveltük. Érdemes is gyakran fogyasztani, ugyanis a sóska egy tápanyagokban bővelkedő növény, amelyet sokféleképpen lehet a konyhában is hasznosítani.
Van aki magában is szereti a savanykás leveket, de tehetjük salátákba nyersen, főzhetünk bele főzeléket, mártásokat, vagy készíthetjük levesként – éppen, ahogyan mi is tettük. A sóskaleves egyaránt jól esik hidegen és melegen is, ha szeretnénk tejföllel is kínálhatjuk.
Ha jól összeesett, akkor a liszttel megszórjuk, egy kicsit átforgatjuk, amikor pötyögni kezd, 1 liternyi vizet öntünk rá, majd összeturmixoljuk, átszűrjük, visszatesszük főni, sózzuk, édesítjük és még annyi vizet adunk hozzá, hogy se sűrű, se híg ne legyen.
Felfőzzük, megkeverjük, hozzáadjuk a tejet, felütjük a tojásokat, villával kicsit összekeverjük, vagy egyben belecsorgatjuk a levesbe.
2 percig főzzük és már kész is.
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…