Mindenki kedvence a csokoládé. Bevalljuk őszintén, hogy nekünk is. De sajnos, tény, ami tény, hogy a legtöbb csoki tele van cukorral, amit viszont már sokkal kevésbé csípünk. Akad a csokik között azonban egy igazi kakukktojás: az Eléonore csokicsalád! Tartsatok velük egy kis barangolásra a csokik világában!
A csokoládé egy kakaóbabból készített édesség, amely – nyugodt szívvel állíthatjuk – hogy a legnépszerűbb finomság szerte a világon. Stresszhatás esetén pedig az egyik legjobb kényelmi étel, hiszen alig várja. hogy utánanyúljunk. De, ha csak egy kis örömre vágyunk, akkor sem jön rosszul, ugyanis képes a központi idegrendszert stimulálva befolyásolni hangulatunkat (persze pozitív irányba). Mindezek mellett a jó csokik tobzódnak az olyan szuper ásványi anyagokban, mint a kálium, a cink és a szelén.
A csokikban található fentil-etil-amin nevű vegyület – amelyet szerelemhormonnak is neveznek – kellemes izgalmat, eufóriát ébreszt bennünk enyhe szívdobogás kíséretében, picit mintha -képletesen értve -belezúgnánk egy pillanatra a csokinkba. Lényeg, ami lényeg (minőségi) csokit enni, jó dolog!
Nem mindegy viszont milyen csoki, az a csoki, hiszen hiába a kakaóbab számos pozitív hatása, ha vele együtt egy rakat káros anyagot magunkba tömünk. És itt jött képbe nálunk, cikkünk főszereplője az Eléonore csokicsalád. De, hogy, miért is kakukktojás? Ha jobban belegondolunk, több szempontból is úttörő!
Na, de ne ilyen lóhalálával, kezdjük az elején. Az Eléonore csokimanufaktúra nem titkolt célja, hogy a különböző ételintoleranciában szenvedők is fogyaszthassák termékeiket. Bár a csokijaik között akadnak a hagyományos, cukros verziók is, a legtöbb esetben törekednek, hogy egyáltalán ne használjanak töltő-és sűrítőanyagokat. Sokkal inkább előnyben részesítik a natúr, tiszta forrásból származó alapanyagok használatát.
A különleges, és kézzel készült édességek hazánkban, Solt városában látnak napvilágot, ahol egy aprócska kis házikóban, ám annál nagyobb márványasztalon temperálódnak a finomabbnál finomabb csokik.
Nem voltunk restek, fogtuk magunkat, és egészségtudatos csapat lévén, ki is próbáltuk a hozzáadott cukortól mentes, maltittal édesített egyedeket. Vagyis négyet közölük. Nos, jöjjenek, hát a versenyzők:
Igazából akkor sem tudnánk beléjük kötni, ha akarnánk. Mindegyikről elmondható, hogy nyugodtan versenyre kelhet az agyoncukrozott csokoládékkal, sőt – személy szerint – jobban is értékeltük, hogy valóban a természetes kakaós ízvilág volt a domináns. Persze a verseny az verseny, így ha nagy nehezen is, de megszületett a végeredmény!
Bár az első két helyezet sokáig fej-fej mellett volt, egy hajszállal, mi mégis az étcsokoládésra szavaztunk. Jó szívvel ajánljuk az Eléonore csokoládé minden fajtáját azoknak, akik nem akarnak lemondani a finomságokról, de az egészséget is szem előtt tartják. Kóstoljátok meg őket bűntudat nélkül, nem fogjátok megbánni!
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…