Healthy Kitchen – egy egészséges étterem a Lurdy Házban

A fővárosi Lurdy Házban van egy egészséges étterem, a Healthy Kitchen, ahol már többször jártunk, úgyhogy megérett az alkalom, hogy most már írjunk is róla. 

A gyorséttermi kínálat ritkán kedvez azoknak, akik szeretnének egészségesen étkezni, hiszen lássuk be, a hamburger és az olcsó menzás koszt nem éppen sorolható az egészségtudatos kategóriába. Akadnak azért kivételek is: a Lurdy Házban található Healthy Kitchen például valóságos megváltás a “sültkrumpli-rántotthús kombó” mellett.

Külön szót érdemel, hogy a plazákban jellemző “keress egy tiszta asztalt, és gyorsan ülj le”-elv helyett a Healthy Kitchennek saját vendégtere is van, így ha minden jól megy, közvetlenül a pult előtt tudunk helyet foglalni. Mellesleg a design is jól sikerült, a zöld és barna színkombináció ugyanis híven türközi az étterem természetbarát elveit.

A Healthy Kitchen nagyjából pont azt tudja, amit elvártunk tőle, bár valójában inkább felülteljesített. A választék igen széles: a burgerektől, a calzone-tól és a salátákon át a különböző ízesítésű wrapokig mindent megtalálni, sőt még egészséges levesek és desszertek is kaphatóak a pultban.

Csirkehúsos calzone

A calzone, azaz a töltött pizza szénhidrát csökkentett lisztből készül, a wrapok és a hambik pedig teljes kiőrlésű lisztből, de ez utóbbi esetében fitt bucit is kérhetünk, ami 20 gramm szénhidrátot és 18 gramm fehérjét tartalmaz. Ami pedig a köreteket illeti, olyan gyöngyszemek közül válogathatunk, mint a basmati a rizs, az édesburgonya, de természetesen többféle zöldség is a rendelkezésünkre áll – csak hogy még nehezebb legyen a választás.

Vega wrap tofuval

A Lurdy Házba mondhatni beköltözött az egészség, hiszen az inzulin rezisztensek, a diétázók és az egészséges élet szerelmesei is megtalálhatják számításaikat a Healthy Kitchen jóvoltából. Nem mellesleg az adagokra sem lehet panaszunk, mi például akkorát kaptunk, hogy alig tudtuk legyűrni, pedig nem vagyunk kis étkűek. Bár egészen biztos, hogy 1000 Ft alatt nem fogunk itt menüzni, azért túlzottan elrugaszkodott árakra sem kell számítanunk, főleg ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy jó minőségű alapanyagokból dolgoznak az étteremben.

Nekünk tehát bevált a Healthy Kitchen, abszolút hiánypótló műfaj a maga nemében, így hát jó szívvel mondjuk: ti is tegyetek vele egy próbát!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago