Fotó: Yankee Magazine
A céklasaláta és a főtt tojás külön-külön is nagyon finom, de ha a kettőt összeboronáljuk, akkor valami egészen fantasztikus sül ki belőle. Íme a céklalében pácolt főtt tojás receptje.
A céklalében pácolt főtt tojás látványos eleme lehet bármely tavaszi fogásnak, és előételnek, köretnek, de egészséges snacknek is remek választás. A pickled beet eggs, azaz a pink savanyított céklás tojás Pennsylvania egykori német bevándorlóitól, illetve leszármazottaitól származik, amely napjainkban leginkább az ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra.
A céklákat megpucoljuk, felszeleteljük, lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd 30-35 perc alatt puhulásig főzzük közepes lángon.
A hagymákat megtisztítjuk, a tojásokat pedig külön edényben 8-10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük. Ha kihűltek, meghámozzuk őket.
A céklához hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, a fűszereket, sózzuk, beledobjuk a hagymákat, és újraforralástól számítva még 5 percet főzzük.
Ezután a tűzről lehúzzuk a céklát, majd zárható edénybe öntjük. A tojásokat belerakjuk, lefedjük, majd ha kihűlt, a hűtőbe tesszük, és 24 órát pácoljuk, érni hagyjuk.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…