Nemcsak a töltött paprika, de a töltött paradicsom is remek nyári fogás, ami előételnek és mutatós vacsorának is tökéletes.
Élvezzük ki, amíg lédús és zamatos a paradicsom, készítsünk belőle minél több ételt! Rengeteg módon használhatjuk fel: lehet nyersen, főzve, sütve, salátának, de kedvünk szerint meg is tölthetjük ezzel-azzal.
Kicsit macerás ugyan az elkészítése, de a nyers paradicsomot lényegében bármivel feldobhatjuk, amit a hűtőben találunk. A sült változatok is isteniek, de a forró napokon, amikor semmi kedvünk bekapcsolni a sütőt, akkor készítsük inkább a hideg verziót.
Hideg töltött paradicsom
8 db kemény paradicsom
20 dkg juhtúró
5 dkg vaj vagy margarin
késhegynyi hagymakrém
néhány szál petrezselyem
1 kk mustár
10 dkg trappista sajt
1 kk curry
1 kk só
A paradicsomok kalapját levágjuk, majd alul is levágunk egy kicsit, hogy stabilan álljanak a paradicsomok.
Egy hegyes kis késsel kivájjuk a gyümölcsök belsejét, majd az üres paradicsomokat elrendezzük egy tálon.
A juhtúrót habosra keverjük a a vajjal, a curryvel, a mustárral, az egészen finomra vágott petrezselyemmel és a többi ízesítővel, majd megtöltjük vele a paradicsomokat.
A sajtot lereszeljük, majd meghintjük vele a paradicsomok tetejét, de még egy kis petrezselyemmel is megszórhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]