A dinnyeleves az az étel, amelyet bárki – de tényleg bárki – el tud készíteni, ráadásul egy szuper mentőötlet is, ha véletlenül kásás dinnyét sikerült kifognunk a piacon. 

Még a legnagyobb dinnyeszezonban is előfordulhat az emberrel, hogy egy öreg és kásás példányt fog ki magának, amelyet nem olyan szívesen fogyasztana el. Mielőtt azonban kidobnánk, gondoljuk csak át: a kásás dinnyéből például nagyon finom hideg gyümölcslevest készíthetünk, amihez csupán három összetevő, na és egy turmix szükségeltetik hozzá.

Mivel a dinnye magában is elég édes, egyáltalán nem muszáj cukroznunk – sőt szerintünk kifejezetten vétek -, mi inkább egy kevés zöld citrom lével és vízzel hígítjuk. Elsőre talán meglepően hangzik, de a dinnyelevest sósan is szokták készíteni, ilyenkor fekete olívabogyót és morzsolt fetát raknak hozzá. Természetesen mindkét esetben lehűtve az igazi.

De mi azért maradtunk az édesnél. 🙂

Hozzávalók

  • 500 gramm görögdinnye (héj nélküli súly)
  • fél darab zöld citrom
  • 1 deciliter víz

A dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk és a turmixgépbe tesszük. Adunk hozzá zöldcitrom-levet és kevés vizet, majd simára turmixoljuk.

Ha nem elég híg, még egy kevés vizet teszünk hozzá. Hűtsük le, utána fogyaszthatjuk is!

Borítókép forrása: Femcafe

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: