A dinnyeleves az az étel, amelyet bárki – de tényleg bárki – el tud készíteni, ráadásul egy szuper mentőötlet is, ha véletlenül kásás dinnyét sikerült kifognunk a piacon.
Még a legnagyobb dinnyeszezonban is előfordulhat az emberrel, hogy egy öreg és kásás példányt fog ki magának, amelyet nem olyan szívesen fogyasztana el. Mielőtt azonban kidobnánk, gondoljuk csak át: a kásás dinnyéből például nagyon finom hideg gyümölcslevest készíthetünk, amihez csupán három összetevő, na és egy turmix szükségeltetik hozzá.
Mivel a dinnye magában is elég édes, egyáltalán nem muszáj cukroznunk – sőt szerintünk kifejezetten vétek -, mi inkább egy kevés zöld citrom lével és vízzel hígítjuk. Elsőre talán meglepően hangzik, de a dinnyelevest sósan is szokták készíteni, ilyenkor fekete olívabogyót és morzsolt fetát raknak hozzá. Természetesen mindkét esetben lehűtve az igazi.
De mi azért maradtunk az édesnél. 🙂
A dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk és a turmixgépbe tesszük. Adunk hozzá zöldcitrom-levet és kevés vizet, majd simára turmixoljuk.
Ha nem elég híg, még egy kevés vizet teszünk hozzá. Hűtsük le, utána fogyaszthatjuk is!
Borítókép forrása: Femcafe
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…