A dinnyeleves az az étel, amelyet bárki – de tényleg bárki – el tud készíteni, ráadásul egy szuper mentőötlet is, ha véletlenül kásás dinnyét sikerült kifognunk a piacon.
Még a legnagyobb dinnyeszezonban is előfordulhat az emberrel, hogy egy öreg és kásás példányt fog ki magának, amelyet nem olyan szívesen fogyasztana el. Mielőtt azonban kidobnánk, gondoljuk csak át: a kásás dinnyéből például nagyon finom hideg gyümölcslevest készíthetünk, amihez csupán három összetevő, na és egy turmix szükségeltetik hozzá.
Mivel a dinnye magában is elég édes, egyáltalán nem muszáj cukroznunk – sőt szerintünk kifejezetten vétek -, mi inkább egy kevés zöld citrom lével és vízzel hígítjuk. Elsőre talán meglepően hangzik, de a dinnyelevest sósan is szokták készíteni, ilyenkor fekete olívabogyót és morzsolt fetát raknak hozzá. Természetesen mindkét esetben lehűtve az igazi.
De mi azért maradtunk az édesnél. 🙂
A dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk és a turmixgépbe tesszük. Adunk hozzá zöldcitrom-levet és kevés vizet, majd simára turmixoljuk.
Ha nem elég híg, még egy kevés vizet teszünk hozzá. Hűtsük le, utána fogyaszthatjuk is!
Borítókép forrása: Femcafe
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…