A dinnyeleves az az étel, amelyet bárki – de tényleg bárki – el tud készíteni, ráadásul egy szuper mentőötlet is, ha véletlenül kásás dinnyét sikerült kifognunk a piacon.
Még a legnagyobb dinnyeszezonban is előfordulhat az emberrel, hogy egy öreg és kásás példányt fog ki magának, amelyet nem olyan szívesen fogyasztana el. Mielőtt azonban kidobnánk, gondoljuk csak át: a kásás dinnyéből például nagyon finom hideg gyümölcslevest készíthetünk, amihez csupán három összetevő, na és egy turmix szükségeltetik hozzá.
Mivel a dinnye magában is elég édes, egyáltalán nem muszáj cukroznunk – sőt szerintünk kifejezetten vétek -, mi inkább egy kevés zöld citrom lével és vízzel hígítjuk. Elsőre talán meglepően hangzik, de a dinnyelevest sósan is szokták készíteni, ilyenkor fekete olívabogyót és morzsolt fetát raknak hozzá. Természetesen mindkét esetben lehűtve az igazi.
De mi azért maradtunk az édesnél. 🙂
A dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk és a turmixgépbe tesszük. Adunk hozzá zöldcitrom-levet és kevés vizet, majd simára turmixoljuk.
Ha nem elég híg, még egy kevés vizet teszünk hozzá. Hűtsük le, utána fogyaszthatjuk is!
Borítókép forrása: Femcafe
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…