A dinnyeleves az az étel, amelyet bárki – de tényleg bárki – el tud készíteni, ráadásul egy szuper mentőötlet is, ha véletlenül kásás dinnyét sikerült kifognunk a piacon.
Még a legnagyobb dinnyeszezonban is előfordulhat az emberrel, hogy egy öreg és kásás példányt fog ki magának, amelyet nem olyan szívesen fogyasztana el. Mielőtt azonban kidobnánk, gondoljuk csak át: a kásás dinnyéből például nagyon finom hideg gyümölcslevest készíthetünk, amihez csupán három összetevő, na és egy turmix szükségeltetik hozzá.
Mivel a dinnye magában is elég édes, egyáltalán nem muszáj cukroznunk – sőt szerintünk kifejezetten vétek -, mi inkább egy kevés zöld citrom lével és vízzel hígítjuk. Elsőre talán meglepően hangzik, de a dinnyelevest sósan is szokták készíteni, ilyenkor fekete olívabogyót és morzsolt fetát raknak hozzá. Természetesen mindkét esetben lehűtve az igazi.
De mi azért maradtunk az édesnél. 🙂
A dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk és a turmixgépbe tesszük. Adunk hozzá zöldcitrom-levet és kevés vizet, majd simára turmixoljuk.
Ha nem elég híg, még egy kevés vizet teszünk hozzá. Hűtsük le, utána fogyaszthatjuk is!
Borítókép forrása: Femcafe
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…