Fotó: YouTube
A sárgadinnyeleves főzés nélkül, nagyjából 5-10 perc alatt elkészül, tele van vitaminnal és még hűsítő desszertként is megállja a helyét.
Ha a gyümölcslevesre gondolunk, akkor többnyire a magyar konyhában is ismert meggyleves jut az eszünkbe, pedig gyümölcslevest szinte bármilyen idény-esetleg mirelit gyümölcsből lehet készíteni. Sárgadinnyéből például néhány perc alatt fantasztikus nyári levest rittyenthetünk össze, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy érett, illatos sárgadinnyét válasszunk erre a feladatra.
1 kisebb sárgadinnye (édes)
1 dl sűrű joghurt
1 evőkanál méz
125 milliliter frissen facsart narancslé
1 kávéskanál őrölt fahéj
A dinnyét megtisztítjuk, felkockázzuk.
Hozzáadjuk a mézet, a frissen facsart narancslevet, a joghurtot és a fahéjat, majd az egészet simára turmixoljuk. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…