Fotó: YouTube
A sárgadinnyeleves főzés nélkül, nagyjából 5-10 perc alatt elkészül, tele van vitaminnal és még hűsítő desszertként is megállja a helyét.
Ha a gyümölcslevesre gondolunk, akkor többnyire a magyar konyhában is ismert meggyleves jut az eszünkbe, pedig gyümölcslevest szinte bármilyen idény-esetleg mirelit gyümölcsből lehet készíteni. Sárgadinnyéből például néhány perc alatt fantasztikus nyári levest rittyenthetünk össze, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy érett, illatos sárgadinnyét válasszunk erre a feladatra.
1 kisebb sárgadinnye (édes)
1 dl sűrű joghurt
1 evőkanál méz
125 milliliter frissen facsart narancslé
1 kávéskanál őrölt fahéj
A dinnyét megtisztítjuk, felkockázzuk.
Hozzáadjuk a mézet, a frissen facsart narancslevet, a joghurtot és a fahéjat, majd az egészet simára turmixoljuk. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…