Fotó: YouTube
A sárgadinnyeleves főzés nélkül, nagyjából 5-10 perc alatt elkészül, tele van vitaminnal és még hűsítő desszertként is megállja a helyét.
Ha a gyümölcslevesre gondolunk, akkor többnyire a magyar konyhában is ismert meggyleves jut az eszünkbe, pedig gyümölcslevest szinte bármilyen idény-esetleg mirelit gyümölcsből lehet készíteni. Sárgadinnyéből például néhány perc alatt fantasztikus nyári levest rittyenthetünk össze, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy érett, illatos sárgadinnyét válasszunk erre a feladatra.
1 kisebb sárgadinnye (édes)
1 dl sűrű joghurt
1 evőkanál méz
125 milliliter frissen facsart narancslé
1 kávéskanál őrölt fahéj
A dinnyét megtisztítjuk, felkockázzuk.
Hozzáadjuk a mézet, a frissen facsart narancslevet, a joghurtot és a fahéjat, majd az egészet simára turmixoljuk. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…