A sárgadinnyeleves főzés nélkül, nagyjából 5-10 perc alatt elkészül, tele van vitaminnal és még hűsítő desszertként is megállja a helyét.
Ha a gyümölcslevesre gondolunk, akkor többnyire a magyar konyhában is ismert meggyleves jut az eszünkbe, pedig gyümölcslevest szinte bármilyen idény-esetleg mirelit gyümölcsből lehet készíteni. Sárgadinnyéből például néhány perc alatt fantasztikus nyári levest rittyenthetünk össze, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy érett, illatos sárgadinnyét válasszunk erre a feladatra.
1 kisebb sárgadinnye (édes)
1 dl sűrű joghurt
1 evőkanál méz
125 milliliter frissen facsart narancslé
1 kávéskanál őrölt fahéj
A dinnyét megtisztítjuk, felkockázzuk.
Hozzáadjuk a mézet, a frissen facsart narancslevet, a joghurtot és a fahéjat, majd az egészet simára turmixoljuk. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…