Diéta & Egészség

Hűtsd le magad: Hideg kovászosuborka-leves a forró nyári napokra

A hideg kovászosuborka-leves frissít, hűsít és hidratál, egy kis rafinériával keresve sem találni nála jobb nyári levest. 

A kovászosuborka-leves hallatán talán sokan felvonják a szemöldököket, pedig az idehaza is népszerű fogás remekül jön a hőségben, amikor enni sem kíván az ember. Az elkészítése egyébként roppant egyszerű, a gáztűzhelyt sem kell bekapcsolni hozzá, elég csupán egy botmixer, kefir, kapor vagy más zöldfűszer, és máris nekiállhatunk a nyári szezon egyik legmenőbb levesének.

Kovászosuborka-leves

  • 4 db közepes kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborka leve
  • 2 dl kefir
  • 1 db lila hagyma
  • kapor
  • kakukkfű
  • bors

 

A kovászos uborkát kisebb darabokra vágjuk, majd a levével együtt leturmixoljuk.

Amikor krémes állagú, hozzákeverjük a kefirt, majd ízlés szerint borssal ízesítjük.

Ezt követően hűtőbe tesszük fél órára. Ha gyorsabban szeretnénk nekiállni, akkor a fagyasztóba is betehetjük fél órára.

Tálaláskor a tetejére aprított lilahagymát és zöldfűszereket szórunk. A kapor és a kakukkfű jól megy hozzá, de akár rozmaring is kerülhet bele.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago