Forrás: Art of Palate
Pöröltek és vadhúsok mellé ideális köret a krokett, bár mi annyira szeretjük a krumpliból készült finomságot, hogy magában is szívesen elrágcsáljuk.
A hagyományos krumpli krokett lényegében bármihez passzol: míg az almás verziót általában vadakhoz ajánlják, addig a sajtosat akár magában is fogyaszthatjuk, hiszen mártogatóssal kiegészítve önálló fogásként is remekül megállja a helyét.
Ezúttal a sajttal töltött verzió mellett döntöttünk: a ropogós külső és a nyúlós, meleg sajt annyira jó párost alkot együtt, hogy kevesen versenyezhetnek vele. Csupán annyira kell ügyelnünk, hogy ne lisztezzük túl a krumplit, mert akkor élvezhetetlen és fojtós lesz a tészta.
Mi trappistával készítettük, de mást sajttal – például mozzarellával vagy cheddarral – is el tudjuk képzelni.
A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük.
Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzöldet teszünk bele.
Összegyúrjuk, majd henger alakúra formázzuk.
Lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk. Olajban kisütjük
Önállóan is tálalhatjuk tartárral vagy tejföllel pedig isteni mártogatós.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Forrás: Nosalty
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…