Így készül a tökéletesen ropogós sajtos krokett!

Pöröltek és vadhúsok mellé ideális köret a krokett, bár mi annyira szeretjük a krumpliból készült finomságot, hogy magában is szívesen elrágcsáljuk.

A hagyományos krumpli krokett lényegében bármihez passzol: míg az almás verziót általában vadakhoz ajánlják, addig a sajtosat akár magában is fogyaszthatjuk, hiszen mártogatóssal kiegészítve önálló fogásként is remekül megállja a helyét.

Ezúttal a sajttal töltött verzió mellett döntöttünk: a ropogós külső és a nyúlós, meleg sajt annyira jó párost alkot együtt, hogy kevesen versenyezhetnek vele. Csupán annyira kell ügyelnünk, hogy ne lisztezzük túl a krumplit, mert akkor élvezhetetlen és fojtós lesz a tészta.

Mi trappistával készítettük, de mást sajttal – például mozzarellával vagy cheddarral – is el tudjuk képzelni.

Gömbölyded formára is készíthetjük. Forrás: Hispanic Kitchen

Hozzávalók

A kroketthez

  • 3 közepes db burgonya
  • 8 dkg sajt (reszelt)
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • petrezselyem ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

A panírozáshoz

  • 15 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A kisütéséhez

  • 3 dl napraforgó olaj

A burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük.

Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzöldet teszünk bele.

Összegyúrjuk, majd henger alakúra formázzuk.

Lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk. Olajban kisütjük

Önállóan is tálalhatjuk tartárral vagy tejföllel pedig isteni mártogatós.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Forrás: Nosalty

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago