Mennyei zöldborsókrémleves pillanatok alatt

A zöldborsókrémleves az a műfaj, amelynek mindenképpen adni kell egy esélyt: mi legelőször étteremben próbáltuk, azóta is örök kedvenc. 

A zöldborsókrémleves igazi mentsvár, ha valamilyen intenzív ízélményre vágyunk, egy olyan időszakban, amikor már nem sok zöldség fordul meg a piacon, és maradnak a fagyasztott verziók.

A fagyasztott borsót egyébként is remekül lehet hasznosítani, és ha nem is teljesen ugyanolyan, mint a tavaszi, zsenge testvére, azért még így is állja a sarat: készíthetünk belőle főzeléket, köretet, magyaros levest, pörköltet vagy – mint ahogy ezúttal is -, krémlevest is.

Forrás Let it wine

Hozzávalók

  • 80 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 liter alaplé
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 dl tejszín

A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a zöldborsót. Néhány percig pároljuk, majd hozzáöntjük az alaplevet, amelyet leveskockából is elkészíthetünk. Felforraljuk a levest, majd kisebb lángon  puhára főzzük a borsót körülbelül 15 perc alatt. Ha kész, le is húzhatjuk a tűzről.

Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd robotgéppel keverjük krémesre. Arra vigyázzunk, hogy ne turmixold túl pépesre. Öntsük vissza a lábosba, és ízlés szerint tegyünk hozzá egy kis tejszínt, fűszerezzük sóval, borssal, majd még egyszer rottyantsuk össze. Sajttal, pirított zsemlekockával is kínálhatjuk, ám ezek nélkül, önmagában is nagyon finom.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

1 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

1 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

5 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

6 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago