A nyári hőségben semmi sem esik jobban, mint egy hideg joghurtos uborkaleves, ami a friss kaportól és a fokhagymától lesz igazán ízletes.
Ami a téli időszaknak a meleg húsleves és a sűrű, gőzölgő krémleves, az a nyárnak a hideg zöldség-és gyümölcsleves. Amikor ugyanis 35 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, nem szívesen állunk és izzadunk a tűzhely mellett, a vitaminokban és rostokban gazdag uborkaleves esetében pedig nincs is szükség erre, hiszen a hűsítő, hideg fogás főzés nélkül is pillanatok alatt elkészíthető.
A leves alapját a kígyóuborka és a natúr joghurt adja, de kerül mellé friss kapor, petrezselyemzöld és egy-két gerezd fokhagyma is. Természetesen az arányokat kedvünk szerint variálhatjuk, és egyéb összetevőkkel, például limelével, friss mentával vagy bazsalikommal is feldobhatjuk.
2 db kígyóuborka
2 ek friss kapor
2 ek friss petrezselyemzöld
3-4 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 pohár natúr joghurt
2 ek citromlé
ízlés szerint pici só
A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk. Az uborkát és a fokhagymát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a joghurtot, a zöldfűszereket és ízlés szerint sózzuk.
Hozzáöntjük a 3-4 dl vizet, és az egészet összeturmixoljuk.
Fogyasztás előtt jól lehűtjük, majd friss kaporral és uborkával díszítve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…