A nyári hőségben semmi sem esik jobban, mint egy hideg joghurtos uborkaleves, ami a friss kaportól és a fokhagymától lesz igazán ízletes.
Ami a téli időszaknak a meleg húsleves és a sűrű, gőzölgő krémleves, az a nyárnak a hideg zöldség-és gyümölcsleves. Amikor ugyanis 35 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, nem szívesen állunk és izzadunk a tűzhely mellett, a vitaminokban és rostokban gazdag uborkaleves esetében pedig nincs is szükség erre, hiszen a hűsítő, hideg fogás főzés nélkül is pillanatok alatt elkészíthető.
A leves alapját a kígyóuborka és a natúr joghurt adja, de kerül mellé friss kapor, petrezselyemzöld és egy-két gerezd fokhagyma is. Természetesen az arányokat kedvünk szerint variálhatjuk, és egyéb összetevőkkel, például limelével, friss mentával vagy bazsalikommal is feldobhatjuk.
2 db kígyóuborka
2 ek friss kapor
2 ek friss petrezselyemzöld
3-4 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 pohár natúr joghurt
2 ek citromlé
ízlés szerint pici só
A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk. Az uborkát és a fokhagymát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a joghurtot, a zöldfűszereket és ízlés szerint sózzuk.
Hozzáöntjük a 3-4 dl vizet, és az egészet összeturmixoljuk.
Fogyasztás előtt jól lehűtjük, majd friss kaporral és uborkával díszítve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…