A kapros, citromos tökfőzelék egyszerre hűsít és frissít, ilyen hőségben egyszerűen mindent visz.
A nyár a gyümölcsök és zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb friss és ropogós finomság, amelyekből viszonylag olcsón tudunk isteni finom ételeket készíteni. Itt vannak például a főzelékek: zsenge zöldbab, borsó, cukkini és tök is a rendelkezésünkre áll, hogy valami finomat alkossunk. Utóbbi például különösen hűsítő tud lenni ebben a nagy nyári melegben, különösen akkor, ha a vastag rántás helyett inkább könnyű habarással készítjük.
Feltesszük a tököt egy fazékban a vízzel, sóval, cukorral főni. Miután felforrt, körülbelül 2 percig még főni hagyjuk.
Közben csomómentesre kavarjuk a lisztet a tejföllel. Hozzátesszük a paprikát is.
Egy keveseket kiveszünk több részletben a tök levéből, és a tejfölös lisztet ezzel felhigítva, folyósra és homogén állagúra keverjük.
Ezután a habarát visszaöntjük a tökhöz, jól elkavarjuk, és összeforraljuk.
A fél citrom levét is beleöntjük, ha szükséges sózzuk, esetleg cukrozzuk még.
Az apróra vágott kaprot most tesszük bele, egyet rottyantunk még rajta, és kész.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…