Fotó: CookTogether
A kapros, citromos tökfőzelék egyszerre hűsít és frissít, ilyen hőségben egyszerűen mindent visz.
A nyár a gyümölcsök és zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb friss és ropogós finomság, amelyekből viszonylag olcsón tudunk isteni finom ételeket készíteni. Itt vannak például a főzelékek: zsenge zöldbab, borsó, cukkini és tök is a rendelkezésünkre áll, hogy valami finomat alkossunk. Utóbbi például különösen hűsítő tud lenni ebben a nagy nyári melegben, különösen akkor, ha a vastag rántás helyett inkább könnyű habarással készítjük.
Feltesszük a tököt egy fazékban a vízzel, sóval, cukorral főni. Miután felforrt, körülbelül 2 percig még főni hagyjuk.
Közben csomómentesre kavarjuk a lisztet a tejföllel. Hozzátesszük a paprikát is.
Egy keveseket kiveszünk több részletben a tök levéből, és a tejfölös lisztet ezzel felhigítva, folyósra és homogén állagúra keverjük.
Ezután a habarát visszaöntjük a tökhöz, jól elkavarjuk, és összeforraljuk.
A fél citrom levét is beleöntjük, ha szükséges sózzuk, esetleg cukrozzuk még.
Az apróra vágott kaprot most tesszük bele, egyet rottyantunk még rajta, és kész.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…