Fotó: Meal Planner pro
Ha gyorsan és finomat szeretnénk reggelizni, akkor a kása a legkézenfekvőbb választás, amelyet ízlésünk szerint mindenféle jóval megpakolhatunk..
Nem véletlen, hogy az angolszász országokban mai napig nagy divatja van a különböző gabonákból készült kásáknak, hiszen hihetetlenül sok rostot és ásványi anyagot tartalmaznak. Télen pedig pláne jól tud esni egy meleg kása, melyet pillatok alatt, még a sietős reggeleken is könnyűszerrel elkészíthetünk.
A vizet felforraljuk: ha gyyöngyözik, mehet hozzá a zabpehely, a só és az egész fahéj is. Azonnal takarékra vesszük, és kis lángon kb. 5 percig főzzük, miközben hozzátesszük a mazsolákat is.
Ha a zabpehely már eléggé megszívta magát, elzárjuk, hozzáöntjük a tejet és a juharszirupot, majd rászórjuk a mandulát is. Egyet keverünk rajta, és lefedjük, és 3-5 percig állni hagyjuk, majd azonnal fogyasztjuk.
A vizet és a kókusztejet elkavargatjuk, majd felforraljuk.
Hozzáadjuk a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, takarékra vesszük, és kb. 5 percig főzzük, míg a zabpehely meg nem dagad és picit bugyogni nem kezd.
Ha ez megtörtünk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a juharszirupot, lefedve állni hagyjuk, míg a mangót megpucoljuk.
A mangóval a tetején azonnal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…