Kecskesajtos rukkola saláta friss, zamatos eperrel

Egy friss, ropogós rukkola saláta már önmagában is tele van vitaminnal, de érdemes felturbózni egy-két aprósással, hogy még teljesebb legyen az élmény. Az erőteljes ízű kecskesajt és a harsogó, zamatos eper például remekül megy hozzá. 

Sokan ódzkodnak a rukkolától a csípőssége miatt, pedig rengeteg ásványi anyagot rejt  magában, és harmonikusan működik a salátákban. A karakteres, önmagában is fűszeresen gazdag ízű növény a közértékben műanyag csomagolásban, a piacokon pedig kimérve is kapható.

Az itthon is megtermő zöldség különösen finom friss, zamatos eperrel, de a saláta enyhén keserű íze a markáns ízű kecskesajthoz is remekül illik. A nem mindennapi ízvilágú saláta dressing nélkül is tökéletesen megállja a helyét, de ha igazán ki akarunk tenni magunkért, akkor készítsük el a lenti narancsos-mustáros öntetet is hozzá.

Hozzávalók

A salátához:
2 ek napraforgó olaj
8 szelet bagett
200 g kecskesajt (puha)
120 g salátalevél (fodros endívia)
120 g rukkola
150 g eper

Az öntethez:
1 evőkanál narancsos mustár (helyettesíthetjük: édeskés mustárba néhány csepp frissen préselt narancslét és kevés reszelt narancshéjat teszünk)
1 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál dió vagy mogyoró olaj
½ mokkáskanál só
Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazzuk, alaposan összerázzuk, tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a bagetteket, és az egyik oldalát aranybarnára sütjük. Ha kész, áttesszük egy tepsire sült felével lefelé. Rárakjuk a kecskesajtot.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, ha van grill opció, akkor pedig azon, ha nincs, akkor hőlégkeveréssel készítsük el a sajtokat. A sajtos bagetteket tepsire tesszük, majd 5-7 percre be a sütőbe, ha látjuk, hogy pirulni kezd, azonnal vegyük ki.

A salátát egy tálba tesszük, majd a meleg kecskesajttal és a félbe vágott eperrel óvatosan összeforgatjuk.

A salátát tányérokra szedjük, nyakon öntjük a narancsos-mustáros szósszal, és a salátára két-két db kenyeret teszünk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hagyományos magyar receptek, amelyeket érdemes otthon kipróbálni

A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…

2 hét ago

Konyhaberendezés a hatékony főzéshez

Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…

4 hét ago

TP-Link Deco Mesh XE75: Az új generációs hálózat otthon és irodában

A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…

1 hónap ago

TP-Link Deco BE65: A hálózatok új szintje otthon és irodában

A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…

1 hónap ago

TP-Link Deco X10: Az otthoni Mesh Wi-Fi új korszaka

Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…

1 hónap ago

TP-LINK DECO X60: A TÁGAS OTTHONOK IDEÁLIS MESH MEGOLDÁSA

A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…

1 hónap ago