Fotó: Eat Smarter
Egy kevés (vagy nem is olyan kevés) kéksajttal remekül feldobhatod az ételed, legyen szó rántott húsról, gombáról vagy valamilyen zöldségről, gyümölcsről.
A kéksajt igen megosztó étel, sokan nem szeretik jellegzetes, erőteljes illatát és ízét, de persze bőven akadnak olyanok is, akik épp ellenkezőleg, odáig vannak a nemespenésszel oltott kék színű sajtért. Ha az utóbbi csoportra tartozol, biztosan próbáltad már salátaöntetbe, pizzára vagy tésztaétel szószába keverni, de az almába töltött verziót is feltétlenül érdemes kipróbálni: a savanykás gyümölcs nagyon jól passzol az aromás sajthoz, frissebbé teszi az összhatást, ráadásul az összeállítása is olyan gyors, hogy akár hétköznap, munka után is nyugodtan nekiállhatsz.
10 savanykás alma
1 ek méz
3 ek citromlé
200 g kéksajt (pl. gorgonzola)
50 g dió
frissen vágott rozmaring
őrült paprika
bors
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az almát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk, majd vágott oldalukkal felfelé egy rácsra helyezzük.
Összekeverjük a mézet a citromlével, majd a gyümölcs vágott oldalát megkenjük a keverékkel.
A sajtot kézzel összemorzsoljuk, majd megtöltjük vele az almát. Ezután megszórjuk az apróra vágott dióval és rozmaringgal, majd ízlés szerint borssal ízesítjük.
A maradék citromos mézzel újra megkenjük az almákat, majd 180 fokon légkeverésen 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…