Egy kevés (vagy nem is olyan kevés) kéksajttal remekül feldobhatod az ételed, legyen szó rántott húsról, gombáról vagy valamilyen zöldségről, gyümölcsről. 

A kéksajt igen megosztó étel, sokan nem szeretik jellegzetes, erőteljes illatát és ízét, de persze bőven akadnak olyanok is, akik épp ellenkezőleg, odáig vannak a nemespenésszel oltott kék színű sajtért. Ha az utóbbi csoportra tartozol, biztosan próbáltad már salátaöntetbe, pizzára vagy tésztaétel szószába keverni, de az almába töltött verziót is feltétlenül érdemes kipróbálni: a savanykás gyümölcs nagyon jól passzol az aromás sajthoz, frissebbé teszi az összhatást, ráadásul az összeállítása is olyan gyors, hogy akár hétköznap, munka után is nyugodtan nekiállhatsz.

Kéksajttal töltött alma

10 savanykás alma
1 ek méz
3 ek citromlé
200 g kéksajt (pl. gorgonzola)
50 g dió
frissen vágott rozmaring
őrült paprika
bors

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az almát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk, majd vágott oldalukkal felfelé egy rácsra helyezzük.

Összekeverjük a mézet a citromlével, majd a gyümölcs vágott oldalát megkenjük a keverékkel.

A sajtot kézzel összemorzsoljuk, majd megtöltjük vele az almát. Ezután megszórjuk az apróra vágott dióval és rozmaringgal, majd ízlés szerint borssal ízesítjük.

A maradék citromos mézzel újra megkenjük az almákat, majd 180 fokon légkeverésen 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Vajling

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago