A klasszikus fasírt örök kedvenc, de érdemes kipróbálnotok a húsmentes variációt, a zöldségfasírtot. Készülhet répából, csicseriborsóból, karalábéból, lencséből vagy éppen cukkiniből is. Mi ez utóbbival próbáltuk ki, és nem csalódtunk!
Reggelire felvágott vagy kolbász, ebédre valami hús, és vacsorára megint csak valami hús. A hús bár finom, de nagyon túlzásba visszük mostanság a fogyasztását, ezért mi igyekszünk háttérbe szorítani, és sok-sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani helyette.
Ennek apropóján jött az ötlet, hogy a kalóriaszegény, de rostban gazdag cukkiniből zöldségfasírtot készítünk, amely remek választás egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Ripsz-ropsz megvan, a fűszerezés terén pedig nyugodtan engedjük el a fantáziánkat, és – akárcsak a hagyományos fasírt esetében – szabjuk a mi ízlésünkre.
A ropogós zöldségfasírtot ehetjük magában, készíthetünk hozzá mártogatóst vagy főzelék mellé is tálalhatjuk – mi például kapormártáshoz fogyasztottuk.
A cukkinit megmossuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét.
Egy tálban összekeverjük a cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy a masszánk formázható legyen.
Golyókat vagy pogácsákat formázunk belőle, majd bő olajban kisütjük.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…