A klasszikus fasírt örök kedvenc, de érdemes kipróbálnotok a húsmentes variációt, a zöldségfasírtot. Készülhet répából, csicseriborsóból, karalábéból, lencséből vagy éppen cukkiniből is. Mi ez utóbbival próbáltuk ki, és nem csalódtunk!
Reggelire felvágott vagy kolbász, ebédre valami hús, és vacsorára megint csak valami hús. A hús bár finom, de nagyon túlzásba visszük mostanság a fogyasztását, ezért mi igyekszünk háttérbe szorítani, és sok-sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani helyette.
Ennek apropóján jött az ötlet, hogy a kalóriaszegény, de rostban gazdag cukkiniből zöldségfasírtot készítünk, amely remek választás egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Ripsz-ropsz megvan, a fűszerezés terén pedig nyugodtan engedjük el a fantáziánkat, és – akárcsak a hagyományos fasírt esetében – szabjuk a mi ízlésünkre.
A ropogós zöldségfasírtot ehetjük magában, készíthetünk hozzá mártogatóst vagy főzelék mellé is tálalhatjuk – mi például kapormártáshoz fogyasztottuk.
A cukkinit megmossuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét.
Egy tálban összekeverjük a cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy a masszánk formázható legyen.
Golyókat vagy pogácsákat formázunk belőle, majd bő olajban kisütjük.
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…