A klasszikus fasírt örök kedvenc, de érdemes kipróbálnotok a húsmentes variációt, a zöldségfasírtot. Készülhet répából, csicseriborsóból, karalábéból, lencséből vagy éppen cukkiniből is. Mi ez utóbbival próbáltuk ki, és nem csalódtunk!
Reggelire felvágott vagy kolbász, ebédre valami hús, és vacsorára megint csak valami hús. A hús bár finom, de nagyon túlzásba visszük mostanság a fogyasztását, ezért mi igyekszünk háttérbe szorítani, és sok-sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani helyette.
Ennek apropóján jött az ötlet, hogy a kalóriaszegény, de rostban gazdag cukkiniből zöldségfasírtot készítünk, amely remek választás egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Ripsz-ropsz megvan, a fűszerezés terén pedig nyugodtan engedjük el a fantáziánkat, és – akárcsak a hagyományos fasírt esetében – szabjuk a mi ízlésünkre.
A ropogós zöldségfasírtot ehetjük magában, készíthetünk hozzá mártogatóst vagy főzelék mellé is tálalhatjuk – mi például kapormártáshoz fogyasztottuk.
A cukkinit megmossuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét.
Egy tálban összekeverjük a cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy a masszánk formázható legyen.
Golyókat vagy pogácsákat formázunk belőle, majd bő olajban kisütjük.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…