Fotó: The Sophisticated Caveman
A torma legalább annyira hozzátartozik a húsvéthoz, mint a tojás és a sonka, ám a megszokott ételek helyett ezúttal egy különlegesebb fogás, a céklás-tormás saláta kerül nálunk terítékre.
A húsvéti ünnepi asztalon a jó sok sonka és kalács mellett ott kell lennie az orrfacsaróan csípős, könnyfakasztó tormának is, amit – valljuk be – legtöbbször csak ecetesen falatozunk füstölt sonka mellé vagy gépsonkába tekerve. Persze így is nagyon finom, ám ez távolról sem jelenti azt, hogy csupán így fogyaszthatjuk a fűszer mellett gyógynövényként is remekül használható gyökérzöldséget.
A céklákat alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha elkészültek, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk (a héj könnyen ledörcsölhető).
Olaj nélküli serpenyőben a köményeket egy kicsit felmelegítjük, majd mozsárban megtörjük.
A tejfölhöz hozzáadjuk a reszelt tormát, majd az ecetet, és az egészet jól elkeverjük. Végén ízlés szerint megsózzuk.
A felszeletelt, kockára vágott céklákat a tejfölös keverékbe forgatjuk, és állni hagyjuk legalább egy órát, de érdemes lehet egy napot is adni neki, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
A céklás-tormás saláta savanykás, kovászos kenyérre kenve kiváló, de természetesen füstölt hús mellé is mennyei csemege. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…