A ropogós házi köményes káposztasaláta képes feldobni a főételt, Karácsony közeledtével pedig különösen hasznos ez a recept.
A hagyományos köményes káposztasaláta örök klasszikus, amelyet répával vagy paprikával is ki lehet egészíteni.
Olcsó és kis energiabefektetéssel is elkészíthető köret, amely főleg télen esik jól, ráadásul nem kell megfőzni, ezért a tápanyagok is szuperül megmaradnak benne. Igazi Jolly Joker!
Hozzávalók
1 kanál tengeri só
2 dl víz
25 dkg kristálycukor
1 kanál egész kömény
1 dl ecet
10 dkg vöröshagyma
2 fej káposzta
A káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd lesózzuk. Ezután az ecetet kikeverjük a cukorral és köménnyel, valamint a vízzel.
Ha a káposzta összeesett, kinyomkodjuk, majd ráöntjük a salátalevet.
Két-három órán át hagyjuk állni.
Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ]