A lebbencsleves egy hagyományos, húsmentes leves, amelyben tényleg semmi nincs csak zöldségek és tészta. Természetesen ha szeretnétek, akkor szalonnával is dúsíthatjátok, éppen úgy, ahogyan mi is tettük.
A lebbencsleves egy olyan örök klassszikus, amelyet mindenki ismer, valójában azonban egy régi parasztétel. Igaz, gyerekként nem igazán értettük, aztán felnőttként valahogy mégis megszerettük. Bár a menzai verzióért mi sohasem rajongtunk, amit viszont a nagyi készített, azért egyenesen odavoltunk.
A lebbencsleves lényege a nagy összetördelt tészta, amely miatt főfogásnak is beillik. Ha szeretnétek rakhattok bele kolbászt vagy szalonnát, így még laktatóbb les.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. Mellédobjuk a szintén apróra vágott hagymát.
Egy másik edényben olajon megpirítjuk a kisebb darabokra tört tésztát (úgyis megduzzad). Akkor jó, ha szép halvány barnák.
Ha a szalonna és hagyma megpirult, hozzáadjuk a fűszer pirospaprikát, és gyorsan felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, fokhagymát, a fűszereket, ételízesítőt. 10 perc elteltével a tésztát, és a kockára vágott krumplit is belekeverjük.
30-40 perc főzés után megszórjuk petrezselyemzölddel, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Borítókép: Receptműhely
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…