A friss és ropogós karfiolfasírt az egyik legjobb gyors vacsora, nem lehet vele hibázni, különösen ha mártogatóst is készítünk mellé.
A zöldségfasírtokban az az egyik legjobb, hogy ezer és egy féleképpen fűszerezhetőek és variáhatóak, ráadásul salátaként, főzelékhez, vagy csak úgy, önmagában is nagyon finomak. A karfiolfasírt nem egy bonyolult fogás, könnyen és gyorsan összedobható, a legjobb benne pedig az, hogy olaj helyett sütőben is el lehet készíteni.
Karfiolfasírt recept
-
- 1 kg karfiol
- 5 dkg sajt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- olaj
A karfiolt rózsáira szedjük, majd folyó víz alatt alaposan megmossuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, majd nyolc-tíz percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Robotgép segítségével felaprítjuk, vagy összetörjük, esetleg krumplinyomón áttörjük a karfiolt. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha nem áll össze, egy-két evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá.
Ezután gombócokat formázunk, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
A karfiolgolyókat sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk, és kicsit ellapítgatjuk őket. Kevés olajjal megspricceljük, majd előmelegített sütőbe toljuk.
180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ízlés szerint mártogatóst készítünk a gombócok mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]