A görög tésztasaláta ideális nyári ebéd- vagy vacsoraötlet, amely a friss, zamatos zöldségektől és a krémes feta sajttól lesz igazán finom.
Bármennyire is szeretjük a hasunkat, a nagy nyári melegben nem esnek jól a nehéz, zsíros ételek, így a legtöbben leginkább valamilyen könnyed, hűsítő fogásra szavaznak. Épp ilyen a görög tésztasaláta is, amely remekül visszaadja a görög saláta jól ismert ízvilágát, csak épp még laktatóbb, tartalmasabb verzióban.
Görög tésztasaláta
1 fej lilahagyma
300 g fekete olívabogyó
250 g feta sajt (ebből talán valamivel kevesebb is elég)
szükség szerint olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint citrom
Egy fazékban vizet forralunk, majd egy kevés olívaolajjal és sóval készre főzzük a tésztát.
Az uborkát, a feta sajtot kockára vágjuk, az olívabogyót felvágjuk, a lilahagymát felaprítjuk. (A koktélparadicsomokat egyben is hagyhatjuk, a nagyobb darabokat pedig ketté is vághatjuk.)
Az egészet összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet és az oregánót, ezután meglocsoljuk olívaolajjal. Ízlés szerint a kifacsart citrom levével meglocsoljuk.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]