Fotó: Delish
A görög tésztasaláta ideális nyári ebéd- vagy vacsoraötlet, amely a friss, zamatos zöldségektől és a krémes feta sajttól lesz igazán finom.
Bármennyire is szeretjük a hasunkat, a nagy nyári melegben nem esnek jól a nehéz, zsíros ételek, így a legtöbben leginkább valamilyen könnyed, hűsítő fogásra szavaznak. Épp ilyen a görög tésztasaláta is, amely remekül visszaadja a görög saláta jól ismert ízvilágát, csak épp még laktatóbb, tartalmasabb verzióban.
Egy fazékban vizet forralunk, majd egy kevés olívaolajjal és sóval készre főzzük a tésztát.
Az uborkát, a feta sajtot kockára vágjuk, az olívabogyót felvágjuk, a lilahagymát felaprítjuk. (A koktélparadicsomokat egyben is hagyhatjuk, a nagyobb darabokat pedig ketté is vághatjuk.)
Az egészet összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet és az oregánót, ezután meglocsoljuk olívaolajjal. Ízlés szerint a kifacsart citrom levével meglocsoljuk.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…