A palacsinta nemcsak édesen finom, a húsos hortobágyi mellett a zöldségekkel töltött változatot is érdemes kipróbálni.  

A palacsinta nemcsak fahéjas, lekváros és túrós lehet, millió és egy féle ínycsiklandó sós változat is létezik, amelyek legalább olyan finomak, mint édes társaik. A zöldséges verzióknál maradva, a tésztát szinte bármilyen zöldséggel meg lehet tölteni: mehet bele gomba, borsó, zeller és répa is, ráadásul nem muszáj a friss alapanyagokkal bíbelődni, hiszen a mirelit és a konzerv is bőven megteszi.

Zöldségekkel töltött palacsinta 

40 dkg finomliszt
4 db tojás
4 dl tej
3 dl szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
1 csipet só
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)
Töltelék:
120 g konzerv csiperkegomba
100 g konzerv kukorica
50 g konzerv borsó
50 g konzerv répa
5 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
75 g natúr joghurt
2 ek olívaolaj

A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a szódavizet és a csipet sót. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, nyugodtan hígíthatjuk szódavízzel.

Tehetünk bele olajat is, hogy a sütésnél ne ragadjon le.

Fél óráig pihentetjük.

A palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, majd megsütjük a palacsintákat.

A konzerv zöldségeket kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

A pertezselymet apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk. Miután lehúztuk a tűzről,  hozzáöntjük a joghurtot, majd majoránnával és kakukkfűvel fűszerezzük.

A joghurtos szószt összekeverjük a zöldségekkel, majd minden palacsintatésztára egy kevés tölteléket halmozunk. Megszórjuk reszelt sajttal, és ízlés szerint feltekerjük a tésztát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: