Fotó: KFoods
A körtekrémleves önmagában is nagyon finom, különösen, ha egy kevés pirított mandulával is megszórjuk a tetejét.
Ősszel hódítanak a krémlevesek, hiszen a hűvös, borongós időben különösen jól esik bekuckózni a meleg szobába, és elkanalazni egy finom, forró krémlevest. A körtéből nemcsak desszert készülhet, krémlevesnek is nagyon finom, levesbetét ügyében viszont érdemes maradni az édes vonalon, a pirított mandula például remekül illik hozzá.
1 ek margarin
A körtéket megmossuk, a magházat kivágjuk, feldaraboljuk.
Egy lábosban vajat hevítünk, majd rádobjuk a cukrot, enyhén megkaramellizáljuk.
Ráborítjuk a körtedarabokat, és alaposan átforgatjuk. Hozzáöntjük a mandulatejet és a vizet, majd fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal és egy egész vaníliarúddal ízesítjük.
Körülbelül 20 percig főzzük, ameddig a körte meg nem puhul. Ezután kihalásszuk a a vaníliarudat, a kardamomot és szegfűszeget, majd botmixerrel pürésítjük. Darabosabbra is hagyható, ebben az esetben rövidebb ideig turmixoljuk.
Serpenyőben felhevítünk egy evőkanál margarint, majd rászórjuk a mandulapelyheket, és aranybarnára pirítjuk.
Tálaláskor gazdagon megszórjuk vel a leves tetejét. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Van valami különös béke abban, amikor az ember egy csipetnyi Parajdi sót szór az ételbe.…
A modern fürdőszoba nemcsak praktikus helyiség, hanem napi feltöltőállomás. A zuhanykabin pedig a központi elem:…
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…