Fotó:: KQED
Ha nincs ínyedre a párolt vagy főtt kelbimbó, akkor próbáld meg a baconos, tejszínnel készített verziót, mennyei lesz a végeredmény.
A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig ha jól készítik, nagyon ízletes tud lenni. Ha szeretnél megbarátkozni az apró káposztára emlékeztető zöldséggel, akkor készítsd el a tejszínes-baconos változatot: a zöldség jellegzetes ízét remekül feldobja a sós, szaftos szalonna, a tejszíntől pedig igazán krémes, selymes lesz az összhatás. Húsok mellé köretnek, de önmagában is tálalhatjuk.
A kelbimbókat először megtisztítjuk, majd szárukat levágjuk. Megmossuk, papírtőrlővel leitatjuk a nedvességet. Sós vízben 15 percig előfőzzük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tálat kivajazunk, majd megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.
A bacont egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajt kétharmadát, és a leszűrt, előfőzött kelbimbót.
Felöntjük a tejszínnel, majd sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk.
Mikor a tejszín elkezd besűrűsödni, átöntjük a tepsibe, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot, betesszük a sütőbe 20-25 percre, míg aranybarna nem lesz a teteje.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…