Fotó:: KQED
Ha nincs ínyedre a párolt vagy főtt kelbimbó, akkor próbáld meg a baconos, tejszínnel készített verziót, mennyei lesz a végeredmény.
A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig ha jól készítik, nagyon ízletes tud lenni. Ha szeretnél megbarátkozni az apró káposztára emlékeztető zöldséggel, akkor készítsd el a tejszínes-baconos változatot: a zöldség jellegzetes ízét remekül feldobja a sós, szaftos szalonna, a tejszíntől pedig igazán krémes, selymes lesz az összhatás. Húsok mellé köretnek, de önmagában is tálalhatjuk.
A kelbimbókat először megtisztítjuk, majd szárukat levágjuk. Megmossuk, papírtőrlővel leitatjuk a nedvességet. Sós vízben 15 percig előfőzzük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tálat kivajazunk, majd megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.
A bacont egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajt kétharmadát, és a leszűrt, előfőzött kelbimbót.
Felöntjük a tejszínnel, majd sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk.
Mikor a tejszín elkezd besűrűsödni, átöntjük a tepsibe, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot, betesszük a sütőbe 20-25 percre, míg aranybarna nem lesz a teteje.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…