Ha nincs ínyedre a párolt vagy főtt kelbimbó, akkor próbáld meg a baconos, tejszínnel készített verziót, mennyei lesz a végeredmény.
A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig ha jól készítik, nagyon ízletes tud lenni. Ha szeretnél megbarátkozni az apró káposztára emlékeztető zöldséggel, akkor készítsd el a tejszínes-baconos változatot: a zöldség jellegzetes ízét remekül feldobja a sós, szaftos szalonna, a tejszíntől pedig igazán krémes, selymes lesz az összhatás. Húsok mellé köretnek, de önmagában is tálalhatjuk.
A kelbimbókat először megtisztítjuk, majd szárukat levágjuk. Megmossuk, papírtőrlővel leitatjuk a nedvességet. Sós vízben 15 percig előfőzzük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tálat kivajazunk, majd megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.
A bacont egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajt kétharmadát, és a leszűrt, előfőzött kelbimbót.
Felöntjük a tejszínnel, majd sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk.
Mikor a tejszín elkezd besűrűsödni, átöntjük a tepsibe, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot, betesszük a sütőbe 20-25 percre, míg aranybarna nem lesz a teteje.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…