Homemade Fried Corn Fritter with Zucchini and Parsley

Ha szeretnétek feldobni a hagyományos fasírt receptjét, akkor hús helyett próbáljátok ki, hogy édeskés kukoricával készítitek el. A kukoricafasírt szerintünk nagyon finom, sokféleképpen variálható és kifejezetten egészséges.

A zöldségfasírtok nagy divatjukat élük, köszönhetően annak, hogy egyre inkább kezd háttérbe szorulni a húsfogyasztás a hétköznapokban. A hús nélküli fasírtokat ráadásul nagyon sokféleképpen tudjuk felhasználni, gluténmentesen is elkészíthetjük, sőt akár a vegán életmódba is beleilleszthetőek, ha a tojást és a tejet nem használunk az elkészítésükhöz.

A kukoricánál kevésbé tudunk elképzelni finomabb és egyszerűbb csemegét – és egyébként is lassan szezonja van -, fasírtként pedig különösen ajánlott kipróbálni. Ehetjük zsömlében, két kenyér közé rakva burgerként, főzelékekhez feltétként, de salátákhoz is jól illik.

Hozzávalók

  • 1 db sárgarépa reszelve
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 kisebb hagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 tojás
  • 5-7 dkg liszt
  • 1/2 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • bors
  • olaj a sütéshez

A kukorica levét leöntjük, egy tálba szórjuk, a többi hozzávalót is beletesszük, legvégén a tejet. Lazán összekeverjük, olyan legyen az állaga, mint a nokedlinek, de persze itt a liszt csak ahhoz kell, hogy összefogja a zöldséget.

Ne fűszerezzük túl, úgy finom, ha gyengén ízesítjük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ebbe kanalazzuk a pufánkokat, egy kicsit még el is lapogathatjuk. Mindkét oldalát szép világosbarnára sütjük (pár perc), és tálalhatjuk is.

Kész is az isteni kukoricafasírt.

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: