Egy kis változatosság sosem árt: a megszokott panírrecept helyett érdemes kipróbálni a kukoricalisztben készített hal receptjét, nekünk nagyon bejött!
Pontyot többnyire csak halászlében szoktunk enni, sütni sokkal finomabb a kevésbé zsíros tavi, esetleg tengeri halak. Ha kukoricalisztből készítjük el az uszonyosok panírját, akkor a hal belül omlós és puha marad, míg a panír miatt kívül pedig ropogós.
Bármilyen fajta halból dolgozhatunk, mivel mi éppen kaptunk ajándékba két szép fogast, ebből készítettük el, ami után – mondanunk sem kell -, mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. A süllő alias fogas egyébként sokak kedvence, és annak ellenére, hogy egy félelmetes vadász a „vizek hercegnője” bókkal is illetik. Hogy miért pont hercegnő, és nem herceg, erre nem tudjuk a választ, bár kétségkívül van benne valami kecsesség, annak ellenére is, hogy egy igazi vadász.
Vannak olyan szerencsések – mint például most mi is -, akik a halat frissen, megtisztítva, kifilézve kapják, így a receptből a fárasztó pucolás és filézés részét inkább most kihagynánk.
Besózzuk a süllőszeleteket, megforgatjuk a fűszerpaprikával összekevert kukoricalisztben, majd kisütjük az olajban, és sült burgonyával vagy hagymás krumplival tálalva is isteni!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…