Forrás: Mindmegette
Egy kis változatosság sosem árt: a megszokott panírrecept helyett érdemes kipróbálni a kukoricalisztben készített hal receptjét, nekünk nagyon bejött!
Pontyot többnyire csak halászlében szoktunk enni, sütni sokkal finomabb a kevésbé zsíros tavi, esetleg tengeri halak. Ha kukoricalisztből készítjük el az uszonyosok panírját, akkor a hal belül omlós és puha marad, míg a panír miatt kívül pedig ropogós.
Bármilyen fajta halból dolgozhatunk, mivel mi éppen kaptunk ajándékba két szép fogast, ebből készítettük el, ami után – mondanunk sem kell -, mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. A süllő alias fogas egyébként sokak kedvence, és annak ellenére, hogy egy félelmetes vadász a „vizek hercegnője” bókkal is illetik. Hogy miért pont hercegnő, és nem herceg, erre nem tudjuk a választ, bár kétségkívül van benne valami kecsesség, annak ellenére is, hogy egy igazi vadász.
Vannak olyan szerencsések – mint például most mi is -, akik a halat frissen, megtisztítva, kifilézve kapják, így a receptből a fárasztó pucolás és filézés részét inkább most kihagynánk.
Besózzuk a süllőszeleteket, megforgatjuk a fűszerpaprikával összekevert kukoricalisztben, majd kisütjük az olajban, és sült burgonyával vagy hagymás krumplival tálalva is isteni!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…