Ki kell használni az idény zöldségeket, például a paradicsomot és a paprikát, amelyekből nagyon finom lecsós tepsis krumpli is készíthető.
A lecsó egy igazi hagyományos étel, amely a 20. századi magyar ételklasszikusok közé tartozik. Pikáns, szaftos, nem kell túlbonyolítani, hiszen úgy is nagyon finom, így nem csoda, hogy a könnyű fogás népszerűsége megingathatatlan.
A lecsót bár általában nyári ételként tartják számon, még kora ősszel is van időnk elkészíteni, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. [tds_note]A fogás egyik legszuperebb újragondolása, amikor tepsis krumplival készítjük el, amelyet tükörtojással koronázunk meg. [/tds_note]
A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.
Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk, és borsozzuk, majd kb. 25 percig, 150 fokon, fedő alatt összefőzzük, kóstoljuk, ha kész, kikapcsoljuk
A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk fel.
Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk, a tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb. 170 fokon, 15-20 perc). Kikapcsoljuk, tálalhatjuk.
Kész is a lecsós tepsis krumpli, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…