Forrás: Ketkes
Ki kell használni az idény zöldségeket, például a paradicsomot és a paprikát, amelyekből nagyon finom lecsós tepsis krumpli is készíthető.
A lecsó egy igazi hagyományos étel, amely a 20. századi magyar ételklasszikusok közé tartozik. Pikáns, szaftos, nem kell túlbonyolítani, hiszen úgy is nagyon finom, így nem csoda, hogy a könnyű fogás népszerűsége megingathatatlan.
A lecsót bár általában nyári ételként tartják számon, még kora ősszel is van időnk elkészíteni, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. [tds_note]A fogás egyik legszuperebb újragondolása, amikor tepsis krumplival készítjük el, amelyet tükörtojással koronázunk meg. [/tds_note]
A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.
Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk, és borsozzuk, majd kb. 25 percig, 150 fokon, fedő alatt összefőzzük, kóstoljuk, ha kész, kikapcsoljuk
A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk fel.
Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk, a tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb. 170 fokon, 15-20 perc). Kikapcsoljuk, tálalhatjuk.
Kész is a lecsós tepsis krumpli, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…