Krémlevest nagyon sokféle zöldségből vagy gyümölcsből lehet készíteni. Ezek közül nekünk az egyik legfinomabb a fokhagymakrémleves, ehhez ajánlunk egy gyors és egyszerű receptet.
Télen nagyon fontos, hogy feltöltsük az enegiaraktárainkat, és készen álljunk a bacik ellen is. Egy nagy tányér, forró fokhagymakrémleves szuper módszer arra, hogy felvértezzük immunrendszerünket a támadókkal szemben.
Ha pedig attól tartanánk, hogy erős aromája miatt, majd csak este tudjuk fogyasztani, akkor meg kell nyugtassunk mindenkit. A fokhagyma ugyanis levesként megfőzve teljesen elveszíti sokak számára kellemetlen aromáját. Ezen felül még gyorsan is elkészíthető, így nem kell órák hosszat robotolni a konyhában.
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 14 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 7 dl húsleves (leveskockából is jó)
- 2 dl tejszín
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- só, bors
Nem lesz túlságosan bonyolult a képlet, ez ugyanis egy igazán egyszerű recept. Kockázzuk fel a vöröshagymát, majd vajon kezdjük el pirítani. Amikor már kissé üveges, törjük rá a fokhagymát – egy pár gerezdet egyben hagyva tegyünk félre – majd azt is kicsit pirítsuk le. Szórjunk rá egy kevés lisztet, pirítsuk meg kissé, azonban arra figyeljünk, hogy le ne égessük. Végül öntsük fel húslével és tejszínnel. Ezután már tálalhatjuk is!