Krémlevest nagyon sokféle zöldségből vagy gyümölcsből lehet készíteni. Ezek közül nekünk az egyik legfinomabb a fokhagymakrémleves, ehhez ajánlunk egy gyors és egyszerű receptet.
Télen nagyon fontos, hogy feltöltsük az enegiaraktárainkat, és készen álljunk a bacik ellen is. Egy nagy tányér, forró fokhagymakrémleves szuper módszer arra, hogy felvértezzük immunrendszerünket a támadókkal szemben.
Ha pedig attól tartanánk, hogy erős aromája miatt, majd csak este tudjuk fogyasztani, akkor meg kell nyugtassunk mindenkit. A fokhagyma ugyanis levesként megfőzve teljesen elveszíti sokak számára kellemetlen aromáját. Ezen felül még gyorsan is elkészíthető, így nem kell órák hosszat robotolni a konyhában.
Nem lesz túlságosan bonyolult a képlet, ez ugyanis egy igazán egyszerű recept. Kockázzuk fel a vöröshagymát, majd vajon kezdjük el pirítani. Amikor már kissé üveges, törjük rá a fokhagymát – egy pár gerezdet egyben hagyva tegyünk félre – majd azt is kicsit pirítsuk le. Szórjunk rá egy kevés lisztet, pirítsuk meg kissé, azonban arra figyeljünk, hogy le ne égessük. Végül öntsük fel húslével és tejszínnel. Ezután már tálalhatjuk is!
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…