A sütőtökkrémleves millió és egy féle formában elkészíthető, a gyömbéres változat például igazán pikáns és ízletes, ráadásul kifejezetten egészséges is. 

A sütőtök az őszi-téli hónapok legnagyobb kedvence, és az benne az egyik legjobb, hogy akárcsak a burgonya és a kukorica, számtalan formában felhasználható: készülhet belőle leves, rakottas, desszert, fogyasztjuk sütve, főzve, rántva vagy akár nyersen is. Krémlevesként már csak azért is remek választás, mert szinte elrontani sem lehet, maradék sütőtök is használhatsz erre a célra, ráadásul vegán formában is könnyen és gyorsan elkészítheted.

Gyömbéres sütőtökkrémleves 

  • 50 dkg sütőtök
  • 5 dl víz
  • 1 mk gyömbér
  • 1 csipet só
  • 5 tk cukor
  • A tálaláshoz:
  • tökmagolaj
  • tökmag

A sütőtököt meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasban feltesszük főni.

Ezt követően hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, majd egy kevés sóval és cukorral is megszórjuk.

Amikor puhára főtt a tök, botmixerrel pépesítjük. Tökmagolajjal és pirított tökmaggal kínáljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Hirdetés: