Fotó: Foolproof Living
A sütőtökkrémleves millió és egy féle formában elkészíthető, a gyömbéres változat például igazán pikáns és ízletes, ráadásul kifejezetten egészséges is.
A sütőtök az őszi-téli hónapok legnagyobb kedvence, és az benne az egyik legjobb, hogy akárcsak a burgonya és a kukorica, számtalan formában felhasználható: készülhet belőle leves, rakottas, desszert, fogyasztjuk sütve, főzve, rántva vagy akár nyersen is. Krémlevesként már csak azért is remek választás, mert szinte elrontani sem lehet, maradék sütőtök is használhatsz erre a célra, ráadásul vegán formában is könnyen és gyorsan elkészítheted.
A sütőtököt meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasban feltesszük főni.
Ezt követően hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, majd egy kevés sóval és cukorral is megszórjuk.
Amikor puhára főtt a tök, botmixerrel pépesítjük. Tökmagolajjal és pirított tökmaggal kínáljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…