A sült céklából készült leves kenyérrel, szénhidráttartalmú levesbetéttel, vagy akár önmagában is megállja helyét.
Az élénklila zöldségből millió és egy féle szuperfinom étel készíthető, levesnek például egészen fantasztikus, különösen akkor, ha sült céklából készítjük. Ugyan a süt cékla leves elkészítése nem rövid idő, és a gumikesztyűt is érdemes hozzá előkészíteni, a végeredmény mindenképpen megéri a befektetett időt és energiát: ízletes, selymes leves, amely szívünket-lelkünket átmelegíti egy-egy csípősebb őszi nap után.
A céklát megmossuk, megtisztítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy tepsibe tesszük a céklát, a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük 150 ml vízzel, fűszerezzük, majd a kakukkfüvet is rászórjuk. Fóliával letakarjuk, és addig sütjük, amíg a cékla meg nem puhul. Ez körülbelül 75 percet vesz igénybe.
Ha a cékla puha lett, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, és beletesszük a leveskockát. Felforraljuk az egészet. Ha szükséges vizet öntünk hozzá, majd botmixer segítségével pürésítjük.
Ezt követően megfűszerezzük, aztán kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet. Alaposan elkeverjük.
Dióval és kéksajttal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…