Fotó: Taste
A sült céklából készült leves kenyérrel, szénhidráttartalmú levesbetéttel, vagy akár önmagában is megállja helyét.
Az élénklila zöldségből millió és egy féle szuperfinom étel készíthető, levesnek például egészen fantasztikus, különösen akkor, ha sült céklából készítjük. Ugyan a süt cékla leves elkészítése nem rövid idő, és a gumikesztyűt is érdemes hozzá előkészíteni, a végeredmény mindenképpen megéri a befektetett időt és energiát: ízletes, selymes leves, amely szívünket-lelkünket átmelegíti egy-egy csípősebb őszi nap után.
A céklát megmossuk, megtisztítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy tepsibe tesszük a céklát, a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük 150 ml vízzel, fűszerezzük, majd a kakukkfüvet is rászórjuk. Fóliával letakarjuk, és addig sütjük, amíg a cékla meg nem puhul. Ez körülbelül 75 percet vesz igénybe.
Ha a cékla puha lett, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, és beletesszük a leveskockát. Felforraljuk az egészet. Ha szükséges vizet öntünk hozzá, majd botmixer segítségével pürésítjük.
Ezt követően megfűszerezzük, aztán kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet. Alaposan elkeverjük.
Dióval és kéksajttal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…