Forrás: Bidista

Sokszor említettük már nektek, hogy finoman szólva nem szerettük a menzás kosztot. A sárgarépás ételek pedig szintén ezek közé tartoztak, bár igaz, ami igaz, vele leggyakrabban a finomfőzelékben találkozhattunk, hébe-hóba pedig az ízetlen húslevesben is felbukkant. A sárgarépa-főzelék bár elsőre lehet nem hangzik a legbiztatóbban, higgyétek el, egy próbát megér!

Bár gyerekként mindig próbáltuk magunkba gyűrni a sárgarépát – hogy tudjunk tőle fütyülni -, felnőttként már ez meg sem kottyan, sőt kifejezetten szeretjük a sárgarépás ételeket. A sárgarépa-főzelék például nagy kedvencünk, így mielőtt sokan lapoznátok, inkább adjatok neki egy esélyt, szerintünk meg fogtok lepődni!

Ebben az ételben az egyik legfontosabb összetevő a méz – akármilyen különösen hangozzék is ez – , ugyanis a méz még jobban kihozza a répa egyébként is édeskés ízvilágát, így a végeredmény egy nagyon ízes főzelék lesz: olyannyira finom, hogy magában kanalazgatva is remek, de adhatunk mellé fasírtot, zöldségfasírtot, de a resztelt máj is nagyon jól megy hozzá.

Hozzávalók 

  • 500 gramm sárgarépa
  • 2 darab krumpli
  • másfél deciliter tej
  • 1 csipet 
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál vaj
  • másfél deciliter víz

A karikákra vágott sárgarépát és a kockára vágott krumplit vajon, fedő alatt megpároljuk, majd amikor már majdnem puha, egy kevéske vízzel és tejjel felöntjük, és ízlés szerint sózzuk. Pár percig még hagyjuk, hogy puhuljon.

Kiveszünk belőle egy adagot: a krumplikat és egy kis levet botmixerrel pépesítjük. Visszaöntjük a répára, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. Ezután ízlés szerint édesítsük mézzel.

Recept forrása: Só és bors

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: