Ha extrábbra vágynánk a sima tükörtojásnál, akkor itt az ideje túllépni a kereteken: a muffinformába ütött tojás például egészen káprázatos reggeli.
A tojásos reggeliknek nincs párja, és mi is gyakorta készítjük, ám egy idő után meg lehet unni a rántotta-tükörtojás-főtt tojás kombót. Ám mivel a tojás egy nagyon jól variálható étel, a muffinformába pedig lényegében bármit lehet pakolni, miért ne lehetne ezt a kettőt összepárosítani?
A muffinsütő tepsit eleinte édességek előállítására kezdték használni, aztán rádöbbentek, hogy lényegében bármit bele lehet pakolni, így lényegében nem csak desszert, de reggeli, ebéd és vacsora is készíthető általa.
A muffinformába ütött tojás egy nagy klassz kis reggeli, amellyel egészen tuti, hogy sokáig nem fogunk megéhezni.
Hozzávalók
- 24 szelet bacon
- 12 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- petrezselyem
- só
- bors
Egy muffinsütőt kenj ki olajjal, és mindegyik mélyedést béleld ki két szelet baconnel. A kilógó végeket hajtsd vissza. Az alját szórd meg reszelt sajttal, de tehetsz bele kenyeret, paradicsomot, paprikát vagy bármilyen más zöldséget is. Üsd bele egyesével a tojásokat, és sózd, borsozd ízlés szerint. A tetejére dobj petrezselymet.
Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd 10-15 percig. Akkor jó, ha a bacon szép piros. Ha a szalonna túl gyorsan sül, a tojásfehérje még folyós, akkor takard le alufóliával. Amikor kész, nagyon óvatosan, kanállal szedd ki a tojásokat a formából. Tálalásig feltétlenül tartsd melegen.
[sc name=”facebook” ]