Diéta & Egészség

Nyári cseresznyekrémleves

Ebben a nagy nyári melegben igazi felüdülés egy hideg, hűsítő cseresznyekrémleves, amit már előző nap is elkészíthetsz és behűthetsz, kifejezetten jót tesz neki a pihentetés. 

Ha nyár, akkor zöldség-és gyümölcslevesek minden mennyiségben. Rengeteg vitamindús alapanyag áll a rendelkezésünkre, hogy valami finomat és hűsítőt készítsünk belőle. A selymes és hűsítő cseresznyekrémleves könnyű, nem terheli le a szervezetet, felfrissít és pótolja az elvesztett folyadékot.

Cseresynzekrémleves

  • 50 dkg cseresznye
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • csipet szerecsendió
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín

A cseresznyét kimagozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot majd a fűszereket. Ezután belenyomjuk a citrom levét, és lereszeljük hozzá a citromhéjat.

Kb. 20 percig főzzük, majd kivesszük a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítjük.

Az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket kiszedjük, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk.

A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.

Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

1 hét ago