Fotó: Beyond Celiac
Ebben a nagy nyári melegben igazi felüdülés egy hideg, hűsítő cseresznyekrémleves, amit már előző nap is elkészíthetsz és behűthetsz, kifejezetten jót tesz neki a pihentetés.
Ha nyár, akkor zöldség-és gyümölcslevesek minden mennyiségben. Rengeteg vitamindús alapanyag áll a rendelkezésünkre, hogy valami finomat és hűsítőt készítsünk belőle. A selymes és hűsítő cseresznyekrémleves könnyű, nem terheli le a szervezetet, felfrissít és pótolja az elvesztett folyadékot.
A cseresznyét kimagozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot majd a fűszereket. Ezután belenyomjuk a citrom levét, és lereszeljük hozzá a citromhéjat.
Kb. 20 percig főzzük, majd kivesszük a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítjük.
Az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket kiszedjük, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.
Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…