Ez a könnyed reggeli különösen közel áll a szívemhez, mert egy forró nyári reggelen született, amikor valami frissítőre vágytam. A kertünkben akkor éppen rengeteg friss gyümölcs termett, és úgy döntöttem, hogy mindegyikből egy kicsit felhasználok egy ínycsiklandó reggeli elkészítéséhez. Azóta ez a gyümölcsös joghurt parfé a nyári reggelek elmaradhatatlan része lett, és minden falatja a napfényes nyári reggeleket idézi fel.
Hozzávalók:
- 200 g görög joghurt
- 1 marék friss eper, szeletelve
- 1 marék friss áfonya
- 1 marék friss málna
- 50 g granola
- 1 evőkanál méz
- Friss menta levelek a díszítéshez
Elkészítés:
- Vegyünk elő egy nagyobb poharat vagy tálkát, amelyben rétegezni fogjuk a hozzávalókat.
- Tegyük az aljára a görög joghurt egy részét.
- Erre rétegezzük az epret, majd egy kevés granolát.
- Ismét tegyünk egy réteg joghurtot, majd az áfonyát, és újabb réteg granolát.
- Végül tegyük a maradék joghurtot, majd a málnát a tetejére.
- Csorgassunk rá egy kis mézet.
- Díszítsük friss menta levelekkel.
- Azonnal tálaljuk, és élvezzük a friss, nyári reggeli ízeit.
Próbáljátok ki ti is ezt a receptet, és osszátok meg velem, hogyan sikerült! Jó étvágyat kívánok!