Ez a könnyed reggeli különösen közel áll a szívemhez, mert egy forró nyári reggelen született, amikor valami frissítőre vágytam. A kertünkben akkor éppen rengeteg friss gyümölcs termett, és úgy döntöttem, hogy mindegyikből egy kicsit felhasználok egy ínycsiklandó reggeli elkészítéséhez. Azóta ez a gyümölcsös joghurt parfé a nyári reggelek elmaradhatatlan része lett, és minden falatja a napfényes nyári reggeleket idézi fel.

 | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
A kép csak illusztráció

Hozzávalók:

  • 200 g görög joghurt
  • 1 marék friss eper, szeletelve
  • 1 marék friss áfonya
  • 1 marék friss málna
  • 50 g granola
  • 1 evőkanál méz
  • Friss menta levelek a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Vegyünk elő egy nagyobb poharat vagy tálkát, amelyben rétegezni fogjuk a hozzávalókat.
  2. Tegyük az aljára a görög joghurt egy részét.
  3. Erre rétegezzük az epret, majd egy kevés granolát.
  4. Ismét tegyünk egy réteg joghurtot, majd az áfonyát, és újabb réteg granolát.
  5. Végül tegyük a maradék joghurtot, majd a málnát a tetejére.
  6. Csorgassunk rá egy kis mézet.
  7. Díszítsük friss menta levelekkel.
  8. Azonnal tálaljuk, és élvezzük a friss, nyári reggeli ízeit.

Próbáljátok ki ti is ezt a receptet, és osszátok meg velem, hogyan sikerült! Jó étvágyat kívánok!

author avatar
Nyers Marcell
Hirdetés: