A tejszínes gombakrémleves nemcsak télen, de nyáron is ideális választás, ha csak félóránk van összedobni valamit.
Ha van egy botmixer a háznál, lényegében bármilyen krémlevest elkészíthetünk, és ez alól a gombakrémleves sem kivétel. A fűszeres, selymes leves bármikor jól tud esni, nyáron például azért, mert elegendő energiával képes ellátni, és közben mégsem nehezít el.
Az alábbiakban egy olyan receptet mutatunk be, amely kissé eltér a megszokottól, így talán még azoknak is ízleni fog, akik máskülönben nem igazán rajonganak a gombás fogásokért.
A szárított erdei gombát langyos vízbe áztatjuk. A vajat felforrósítjuk, majd a megtisztított, felkarikázott újhagymát megfonnyasszuk rajta. Beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkét a leszűrt erdei gombával együtt, és kissé megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a bort, néhány percig forraljuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd ismét felforraljuk. Ezt követően közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.
A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. A legvégén ismét sózuk, borsozunk, majd egy kevés tejszínnel meglocsolva, és némi borssal meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…