A sárgarépaleves nemcsak télen, hanem tavasszal, sőt nyáron is irtó jól tud esni.
A sárgarépa fogyasztása különösen ajánlott nyáron, hiszen a benne található béta-karotin kívül-belül védi a bőrt a napfény okozta bántalmaktól. Ropogós narancssárga zöldségünk számtalan módon elkészíthető, levesként például különösen közel áll a szívünkhöz.
Az alábbi recept a sárgarépakrémleves egy változata, de ebben a gyömbér helyett a narancs kapja a főszerepet.
A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, majd a vajon megdinszteljük.
A sárgarépát megtisztíjuk, felkarikázzuk, majd a hagymával együtt 5 percig pároljuk.
A répára ráöntjük a narancs kifacsart levét, beleszórjuk a narancshéjat, majd egy kevés sót is hozzáadunk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a répát, majd lassú tűzön puhára főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel felaprítjuk az egészet annyira, hogy krémes állagot kapjunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…