A paradicsomos krumpli ízletes mediterrán köretként vagy könnyed vacsoraként is tálalható. 

Ugyan a paradicsom és a krumpli elsőre furcsa párosnak tűnhet, el sem hinnéd, milyen ízletesek lesznek ezek az egyszerű, egészséges összetevők, ha együtt sütik őket. Az elkészítése egyébként rendkívül egyszerű, és szinte biztos, hogy minden szükséges alapanyag megtalálható hozzá a konyhádban.

Paradicsomos krumpli

3 kg krumpli
1 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
700 ml hámozott paradicsom
2 tk oregánó
0.5 tk piros paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
4 ek olívaolaj
friss petrezselyem a tálaláshoz

Mielőtt összeállíthatnánk az ételünket, meg kell pucolnunk körülbelül 3 kiló vörös burgonyát (ez nagyjából 9 közepes piros burgonya). A krumplit egyforma kockákra vágjuk, és egy nagy tál vízbe tesszük, miközben előkészítjük a többi hozzávalót.

A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A hámozott paradicsomot egy tálba öntjük, hozzáöntünk egy csésze vizet. Amennyire tudjuk, villa segítségével összetörjük a paradicsomot.

Ezután hozzáadjuk a zúzott  fokhagymát, az oregánót, a piros paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük.

A burgonyáról leöntjük a vizet, majd összekeverjük a paradicsomos masszával. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát is, majd az egészet mélyebb, hőálló tálba öntjük.

Elrendezgetjük a tálban a burgonyákat, majd olívaolajat csorgatunk a tetejére. Alufóliával lefedjük, majd körülbelül 45-60 percig sütjük, amíg a kés könnyen át nem szúr a burgonyán.

Ezután leszedjük az alufóliát, és még 15-20 percig sütjük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog a paradicsomszószból. Időnként megkeverjük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago